İkinci el telefon ticareti yapıyorsunuz, ya da eski telefonunu takas edenlere sıfır telefon satıyorsunuz. Telefonun sahibi kalıcı silme yaptırmadı ise (ki bu yükümlülük yönetmeliğe göre telefonu satın alan veya takas karşılığı yeni telefon satanlarındır) hafızadaki kişisel bilgiler ve belgeler ile her tür veri, telefon fabrika ayarlarına getirilse bile kurtarılabilir, geri getirilebilirdir. KVKK kapsamına da giren bu verilerin tamamının, bir kısmının veya bir tekinin bile 2.şahıslar tarafından ele geçirilmesi, kullanılması, kamuya açık hale getirilmesi, buna sebep olanlar için cezai yaptırım getirmektedir.
İnternette kalıcı silme yaptığını iddia eden uygulamalara rastlayabilirsiniz. Uygulamalar altındaki yorumlara göz atmanızda fayda var. Kalıcı silme, aslında üzerine defalarca anlamsız, periyodik olmayan veri yazmaktır. Bu da, ancak dışarıdan aktarılan rastgele bilgilerin SSD'ye yazılması ile gerçekleşir. Herşeyi silen bir uygulamanın, kendini muhafaza etmesi, özümün farklı olması gerektiği anlamını taşır.
2.el mobil cihaz ticareti değil de, tamirini yapıyorsanız bile teslim aldığınız mobil cihazda kalıcı silme yapmak, kötü niyetli 3. ve 4.parti hizmet verenlerin bilgilere ulaşmasını engelleme ve sorumluluktan kaçınma adına akılcı bir seçenektir.
Ülkemizde şu günlerde, kanuni dayatmaya rağmen bu zorunluluk göz ardı edilmektedir. Sektörde yer alan paydaşlar, kişisel bilgilerin 2.şahıslar tarafından kamuya açık hale getirilmesine, tehdit-şantaj amaçlı kullanılmasına, veya en azından ticari maksatlarla elden ele dolaştırılması olaylarına ve bazı ciddi vakalarda yüksek tazminatların ceza olarak ödetildiğine, hapis kararlarına hükmedildiğine şahit olmuştur. Düzenlenen son yönetmelikle, aslında daha fazla yaşanan ancak ortaya çıkmayan kişisel veri sızdırma olaylarına artık daha fazla şahit olacağımız açıktır. Çünkü, tüketici de bu konuda yaptırım uygulanmasını daha fazla talep edecek, bu konuyu çıkarı için haklı olarak daha fazla kullanacak, üzerini örtmeyecektir.
Çözüm ne diyorsanız, devamını inceleyebilirsiniz!
Mobil cihazlarda kalıcı silme...
Bulut Tabanlı Yönetim
Kendi yerinizde online kalıcı silme ve tanılama yapacaksanız, bulut tabanlı bir yönetim portalı üzerinden hesaplarınızı kontrol edebilir, dilediğiniz yerden raporlarınıza ve lisanslarınıza erişebilirsiniz.
Maksimum Güvenlik
(AES) 256 bit şifreleme ile korunan cihaz bilgilerine, yetki verdiğiniz çalışanlar dışında kimse erişemez. Tanımlayacağınız işinize özel süreçlerle, çalışanlarınızı süreç adımlarını takibe zorlarsınız.
Mobil
Her tür mobil cihaz hafızasını kalıcı olarak silmek için, dünyanın öncü ve lider yazılımlarını işinizde kullanın; süreç adımlarınızı sadeleştirin; karınızı artırırken, risklerinizi sıfırlayın.







Kalıcı Silme
Bulut Tabanlı Yönetim
İnternetsiz Silme Çözümleri
Kalıcı Silme (Data Wipe)
Kalıcı silmeyi online veya offline, istediğiniz yerde yapabilirsiniz.
Hesabınıza tanımlı silme ve tanılama lisanslarını, dilediğiniz gibi yönetebilir; alt hesaplara lisans tahsisi yapabilir, tanılama ve silme hareketlerini takip edebilir, cihazların teknik raporlarına dilediğiniz zaman erişebilirsiniz.
Kalıcı silme ile kanuni sorumluluğunuzu yerine getirirken, tanılama ile 2.el satın almadaki risklerinizi sıfıra indirgeyebilir, servis sürelerini kısaltabilirsiniz.
Mobil

Bulut Tabanlı Yönetim


Maksimum Güvenlik

Fiziksel İmha
Azimut Kalıcı Veri Silme
Veri Temizliği
25+ Küresel Standarda Uygun Her Cihaza Özel Silme Sertifikası
Kurumsal Sosyal Sorumluluk Çalışmalarına Destek
Güvenli Gözetim Zinciri
SSD'lerin % 100 Temizlenmesini Sağlayan Patentli Teknoloji
Aksama-Arıza Olmadan Her Ortamda Veri Silme
Maliyet Uygunluk
Mevcut Kurumsal Sistemlerle API Entegrasyonu
Cihazı Yeniden Kullanma, Satma veya Bağışlama
AZİMUT BİLGİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI
-
Bilgi varlıklarını yönetmek, varlıkların güvenlik değerlerini, ihtiyaçlarını ve risklerini belirlemek, güvenlik risklerine yönelik kontrolleri geliştirmek ve uygulamak.
-
Bilgi varlıkları, değerleri, güvenlik ihtiyaçları, zafiyetleri, varlıklara yönelik tehditlerin, tehditlerin sıklıklarının saptanması için yöntemlerin belirleyeceği çerçeveyi tanımlamak.
-
Tehditlerin varlıklar üzerindeki gizlilik, bütünlük, erişilebilirlik etkilerini değerlendirmeye yönelik çerçeveyi tanımlamak.
-
Risklerin işlenmesi için çalışma esaslarını ortaya koymak.
-
Hizmet verilen kapsam bağlamında teknolojik beklentileri gözden geçirerek riskleri sürekli takip etmek.
-
Tabi olduğu ulusal veya sektörel düzenlemelerden, yasal ve ilgili mevzuat gereklerini yerine getirmekten, anlaşmalardan doğan yükümlülüklerini karşılamaktan, iç ve dış paydaşlara yönelik kurumsal sorumluluklarından kaynaklanan bilgi güvenliği gereksinimlerini sağlamak.
-
İş / hizmet sürekliliğine bilgi güvenliği tehditlerinin etkisini azaltmak ve işin sürekliliğine ve sürdürülebilirliğine katkıda bulunmak.
-
Gerçekleşebilecek bilgi güvenliği olaylarına etkin ve hızlı müdahale edebilecek ve olayların etkilerini minimize edecek yetkinliğe sahip olmayı temin etmek.
-
Maliyet etkin bir kontrol altyapısı ile bilgi güvenliği seviyesini zaman içinde korumak ve iyileştirmek.
-
Kurum itibarını geliştirmek; kurumu, bilgi güvenliği kırılmalarından kaynaklanabilecek olumsuz etkilerden korumak.