top of page
  • Uzman

ABD'de 2020 Yılı İkinci El Telefon Trendleri

2020 zorlu bir yıl olsa da, operatörlerin, OEM'lerin ve perakendecilerin mobil cihaz ekosistemi için daha kötü de bitebilirdi. 1. ve 2. çeyrekte perakende satışlardaki yavaşlama 3. çeyrekte iyileşmeye başladı ve Counterpoint'in araştırmasına göre yeni akıllı telefon satışları bir önceki çeyreğe göre 4. çeyrekte% 8 arttı. Takas ve yeni telefon satışları iç içe olduğundan, Mobil Cihaz Takas Verilerini analiz ederken benzer eğilimler görülür.



Tüketiciler, Takasta Harika Fırsatlar Buluyor


2020, ABD'de özellikle dördüncü çeyrekte, tüketicilerin takas yapmaları için güzel bir yıl oldu. Genel olarak tüketiciler, 2020'de telefon takasında 2,11 milyar dolar kazandılar. Bu rakam, yıllık bazda 2019'a göre % 11 daha düşükken, dördüncü çeyrekte bir önceki çeyreğe göre % 38'lik bir artışla muazzam bir ralli görüldü. Geçtiğimiz çeyrekte ticaretin ne kadar güçlü olduğu % 20'lik bir artışla fark ediliyor.


Cihaz Kullanım Süresi Hala Artıyor


2020 yılı boyunca, takasa giren cihazların yaşının 4. çeyreğe kadar kademeli olarak arttığını görüldü. Daha fazla müşteri yeni cihazlara geçerken, tatil promosyonları nedeniyle her yılın sonunda görüldüğü üzere hafif bir düşüş yaşandı.



Dikkat çekici olan, son yıllarda işlem gören telefonların yaşındaki bu kademeli değişimin kümülatif etkisidir. 2016'nın 3. çeyreğinde bu ölçümü ilk raporlanmaya başladığında, bir mobil cihazın ortalama yaşı 2,36 yıldı. 2020'nin dördüncü çeyreğinde ise bu rakam 3,17 yıla yükseldi.


Telefonlarda Dönüm Noktası


Mobil cihaz takas verilerine göre, 2019'un ilk çeyreğinden itibaren en çok işlem gören telefon olarak iPhone 7, tam yedi çeyrek bu ünvanı korumaktaydı ancak 2020'nin 4. çeyreğinde en çok işlem gören cihaz, halefi iPhone 8 ile oldu. iPhone 8, 2017'de piyasaya sürüldü ve yaklaşık 3 yıllık ortalama takas cihaz yaşıyla, artık daha fazla iPhone 8'in takas edildiği görülmekte.

Ayrıca oyuna giren bir başka unsur, piyasadaki güçlü takas promosyonları. iPhone 8 veya daha yenilerinin takasını hızlandıran husus, iPhone 12 serisinin dördüncü çeyrekteki lansmanı. Bir kez daha, takasın müşteri davranışını nasıl etkilediği görülmekte.


Bu İş Artık Sadece Mobil Cihazlarla İlgili Değil


Geçmişe kıyasla 2020'de, giyilebilir cihazlarda daha fazla takas promosyonu görüldü. 2020 Mobil Cihaz Takas Trendleri, bir Apple Watch Series 5'in ortalama takas değerinin 202,49 $ olduğunu göstermekte. Perakende satışta 699 dolara yeni bir Series 6 saat satın alanlar için maliyetlerini 200 doların biraz üzerinde dengelemek tüketiciler için önemli. Seri 1 bir saat bile dikkat çekici şekilde ortalama 22 $ takas değerine sahip.




ABD'de dördüncü çeyrekte görülen güçlü toparlanmanın, tüketicilerin hız aşkından ve artan bant genişliğinden yararlanmak için 5G'ye yükseltme iştahıyla 2021'de de devam etmesi beklenmekte. Operatörler, perakendeciler ve OEM'ler yeni müşteri çekmek, sadakati sürdürmek ve birçok tüketicinin yaşadığı pandeminin mali etkisini dengelemek için takası teşvik etmeye devam etmeli.

4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page